10 اردیبهشت 1401

مقایسه رابطه خودگفتاری با راهبردهای تنظیم هیجانی در نوجوانان و بزرگسالان

مولف: عاطفه زاغری   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:

نام پروژه: مقایسه رابطه خودگفتاری با راهبردهای تنظیم هیجانی در نوجوانان و بزرگسالان
 
دبیر راهنما: مینا براتی
                 
پژوهشگران: 
 
 
 
 
چکیده :

 

 

ناتوانی در تنظیم هیجان می‌تواند منجر به اختلالات خلقی چون افسردگی و اضطراب یا بیماری‌های جسمانی مانند بیماری‌های قلبی شود. بنابراین توانایی تنظیم هیجان یک قدم مهم و اساسی برای دستیابی به رفتارهای سازگارانه و جلوگیری از رفتارهای ناسازگارانه در افراد است. خودگفتاری(یعنی آنچه که فرد به خود می‌گوید) رابطه مستقیم با شیوه رفتار او دارد همچنین در دسته بندی مهارت‌های رفتاری-شناختی جای می‌گیرد. پژوهش حاضر با هدف دستیابی به تفکر مطلوب و در پس آن رفتار مطلوب به واسطه خودگفتاری مثبت، به سنجش رابطه خودگفتاری (انگیزشی و شناختی) با راهبردهای تنظیم هیجانی پرداخته و سپس اقدام به مقایسه نتایج در دو گروه سنی نوجوان (18-14 سال) و بزرگسال (35-25 سال) کرده است. در نهایت با استفاده از نتایج این پژوهش، بازی رومیزی، جهت بهبود راهبردهای تنظیم هیجانی طراحی خواهد شد.

در این پژوهش از دو پرسشنامه جهت جمع‌آوری داده استفاده شد؛ نخست پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و کرایج، 2006؛ بشارت، 1395) برای بررسی راهبردهای تنظیم هیجان در افراد و سپس پرسشنامه خودگفتاری (زرواس و همکاران، 2007) جهت ارزیابی ابعاد مختلف خودگفتاری افراد مورد استفاده قرار گرفت. روش کار به این صورت بود که ابتدا این پرسشنامه‌ها برای صرفه‌جویی در وقت و مصرف کاغذ و به دلیل دسترسی دشوار به افراد که ناشی از بیماری کوید-19 بود، در بستر گوگل فرم (https://docs.google.com/forms) به شکل آنلاین ساخته شد و سپس لینک آن در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. مجموع 193 نفر (168 نوجوان و 25 بزرگسال) اقدام به تکمیل پرسشنامه کردند. پس از آن پرسشنامه‌ها نمره‌گذاری شدند و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون در نرم افزار IBM SPSS Statistics-25 انجام شد.

نتایج حاکی از آن بود که در گروه نوجوان خودگفتاری شناختی با راهبردهای نشخوار فکری، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و کم اهمیت شماری همبستگی مثبت دارد. ( P < 0.05) و خودگفتاری انگیزشی با راهبردهای نشخوار فکری، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و کم اهمیت شماری همبستگی مثبت دارد. ( P < 0.05). همچنین خودگفتاری انگیزشی با راهبرد خودسرزنشگری همبستگی منفی دارد ( P < 0.05). در گروه بزرگسال، هیچ ارتباط معناداری میان مولفه‌های خودگفتاری و راهبردهای تنظیم هیجان وجود نداشت. از نتایج به دست آمده می‌توان برای آموزش نوجوانان به استفاده مفیدتر از راهبردهای تنظیم هیجان سازگارانه و برعکس کاهش استفاده آنان از راهبردهای ناسازگارانه استفاده کرد.

 

 

کلید واژه‌ها: راهبردهای تنظیم هیجان، خودگفتاری، خودگفتاری شناختی، خودگفتاری انگیزشی

 

 

Keywords: Emotion regulation strategies, Self-talk, Cognitive self-talk, Motivational self-talk

 
 
 
 
 
 
برای ورود به غرفه بر روی لینک زیر کلیک کرده و نام و نام خانوادگی خود را وارد نمایید.
 
 

تعداد مشاهده (717)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "مقایسه رابطه خودگفتاری با راهبردهای تنظیم هیجانی در نوجوانان و بزرگسالان"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید