باتوجه به فعالیتهای صنعتی انسانها در چند دهه اخیر، حجم آلایندهها از جمله CO2 در هواکره افزایش یافته است. اقیانوسها حجم زیادی از این آلاینده را جذب میکنند و بدین وسیله PH آّب اقیانوسها کاهش چشمگیری پیدا میکنند که این کاهش ناگهانی باعث آسیب به موجودات دریایی ازجمله مرجانها که پوسته آهکی آنها طی این واکنش از بین میرود، میشود. آسیب به موجودات دریایی خواه ناخواه در زندگی انسانها نیز تاثیرگذار خواهد بود.
در حال حاضر پژوهشگران زیادی به فکر پایان دادن به این چرخه به روشهای گوناگون هستند. برای مثال طی تحقیقی در رابطه با صخرههای مرجانی، پژوهشگران دریافتند که با بهبود مقاومت صخرهها میتوان میزان آسیب به مرجانها را کاهش داد. در این شرایط پژوهشگران این پروژهی کاملا ابتکاری با راه حل دانش آموزی به فکر حل این مشکل افتادند.
هنگامی که کربن دی اکسید موجود در هوا با آب اقیانوس ترکیب میشود، کربنیک اسید را تولید میکند. کربنیک اسید باعث کاهش PH آب آن اطراف میشود. این کاهش PH باعث به خطر افتادن زندگی مرجانها میشود. روش کار پژوهشگران این پروژه، طراحی دستگاهی مبنی بر استقرار در محل زندگی مرجانها در اقیانوسها است. بدینگونه که آب اسیدی اطراف مرجانها توسط پمپ آب دستگاه به درون دستگاه کشیده میشود و از آنجا به راکتور میرود و با شناساگر آب آهک (CaO) میزان اسیدی بودن آن شناسایی و آب درون راکتور شیری رنگ میشود. اگر آب درون مخزن به اندازهی مناسب کدر و شیری رنگ شود (NaOH) به درون آب ترشح و با واکنش با آب اسیدی و تولید سدیم کربنات(نوعی نمک) و آب باعث قلیایی شدن آب آن ناحیه میشود.
نتایج حاصل از این پروژه دست یافتن به PH مناسب برای ادامه زندگی مرجانها و دیگر موجودات است. حتی آسیب ناشی از خوردن ماهی هایی که در محیط اسیدی زندگی میکنند به انسان ها کمتر و سود ماهیگیران و کسب و کار و سلامت همگانی برقرار خواهد شد.
کلید واژه: اسیدی شدن اقیانوس،اکولوژی مرجانی،صخره های مرجانی،کاهش PH اقیانوس ها
Keywords: Acidification of the ocean, Coral Ecology, Coral reefs, Decreasing the PH of the oceans